Over ons

Onze knowhow

Ons proces om alcoholvrije wijn te maken bestaat uit drie zorgvuldig georkestreerde fases, die bij elke slok een onvergelijkbare kwaliteit garanderen.
Selectie van druivensoorten
Stap 1

Selectie van druivensoorten

Bij de oorsprong van onze alcoholvrije dranken is de selectie van druivensoorten een cruciale fase. Het is de taak van onze oenologen om zorgvuldig wijnen te kiezen die hun speciale kenmerken behouden nadat het alcoholvrij maken is voltooid.

Daarom geven ze de voorkeur aan wijnen met erkende organoleptische kenmerken, afkomstig van zonovergoten terroirs in de beste domeinen in Spanje en elders. De uitmuntendheid van onze grondstoffen garandeert de kwaliteit en consistentie van onze wijnen. Hierdoor behouden onze wijnen hun dichtheid in de mond en bieden ze een ongeëvenaarde oenologische ervaring die al haar beloften waarmaakt.

Désalcoolisation du vin - dealcoholisatie van wijn
Made in Belgium
Het unieke dealcoholisatieproces
Stap 2

Het unieke dealcoholisatieproces

Na de selectie van de wijnen kan het unieke dealcoholisatieproces beginnen. Door dit proces kunnen we de subtiele aroma’s van de oorspronkelijke wijnen behouden en een absoluut alcoholpercentage van 0,0% garanderen.

Met deze spitstechnologie extraheren we alle in de wijn aanwezige alcohol door een lage vacuümdruk op de wijn uit te oefenen. Hierdoor verdampt de alcohol bij een lage temperatuur (maximaal 25 tot 30°), wat voorkomt dat de vluchtige aroma’s verdwijnen en garandeert dat de organoleptische eigenschappen van de oorspronkelijke wijn behouden blijven. De essentiële smaak- en geurkenmerken van de wijn blijven behouden. In tegenstelling tot andere merken die de wijn tot een hogere temperatuur verhitten, verliezen de alcoholvrije wijnen van Vintense bitter weinig smaak.

Assemblage
Stap 3

Assemblage

Ten slotte zorgt de assemblage voor een sterke structuur, een perfect evenwicht en de frisheid van de Vintense 0,0% alcohol. De flessen Vintense zijn klaar om hun etiket te dragen en hun inhoud te onthullen…

De complexiteit van onze missie voor Vintense bestaat uit het selecteren van een wijn waarvan het alcoholvrije product niet moet worden bijgewerkt, zodat we zoveel mogelijk de toevoeging van suikers of andere substituten kunnen vermijden. Alcohol kan zwakkere eigenschappen maskeren. Een wijn zonder alcohol geeft zich volledig bloot.“, legt Thierry Cowez, consultant oenoloog, uit.

Blason Vintense
Vintense

Onze geschiedenis

Vintense biedt een assortiment alcoholvrije wijnen van topkwaliteit. Ze worden gemaakt van de beste druivensoorten en worden gedealcoholiseerd met Belgische knowhow en een uniek procedé.

Vintense

De 0% trend

Meer dan ooit staat alcoholgebruik centraal in discussies. Steeds meer mensen besluiten om het permanent of tijdelijk te beperken.