Plezierwijn

"Alcoholvrij" heeft zijn intrede gedaan op de wijnmarkt. Deze consumptietrend beantwoordt aan de verwachtingen van klanten die houden van traditionele en kwaliteitsvolle producten zonder de nadelen van alcohol. Vintense, dat is 100% plezier en 0,0% alcohol.

De mens en zijn wijngaard

Dankzij de passie en het respect voor de streek en het ambacht verkrijgen we unieke wijnen om te dealcoholiseren.

De selectie

Onze oenologen selecteren zorgvuldig de wijnen volgens ultramoderne specificaties. Dankzij de uitmuntendheid van de grondstof kunnen we een heel precieze en gelijkmatige kwaliteit garanderen.

De smaken en de aroma's

Met ons unieke dealcoholiseringsproces kunnen we de subtiele smaken en aroma's van de oorspronkelijke wijnen behouden. Maar weet u hoe Vintense de absolute 0,0% alcohol garandeert ?

Onze 4 productie stappen

Ontdek de verschillende stappen om alcoholvrije kwaliteitswijnen te verkrijgen.

stap
1

HET BEGINT ALLEMAAL in de wijngaard

De aandacht die onze wijnbouwers en oenologen besteden aan de keuze van de wijngaard en aan het werk eraan, resulteert in aangename en uitgebalanceerde wijnen. Er wordt bovendien veel aandacht besteed aan de rijping van de druiven om het optimale moment voor de pluk te kunnen bepalen.

stap
2

DE DRUIVENPLUK

Het plukken van de druiven is een cruciale fase in de wijnbereiding. Dit gebeurt met respect voor het ambacht en met het oog op het verkrijgen van de beste druiven, die aan de basis van onze wijnen liggen.

stap
3

De productie

De druiven worden van de tros gehaald om een mooie ronding te garanderen. Vervolgens worden de druiven zelf heel zacht geperst om het sap eruit te halen.

Door de toevoeging van gist start de alcoholische gisting. Tijdens de alcoholische gisting worden de natuurlijke suikers van het sap omgezet in alcohol.

stap
4

Dealcoholisering

Zodra onze wijnen geselecteerd zijn, kan het unieke dealcoholiseringsproces beginnen. Onze deskundigen gebruiken een ultramoderne techniek om alle alcohol uit de wijn te halen.

Onze uniek DEALCOHOLISERINGSPROCES

Het bijzondere van deze methode ? Een lage druk onder vacuüm op de wijn wordt uitgeoefend om de verdamping van de alcohol op lage temperatuur mogelijk te maken (max 40°).

Daardoor gaan vluchtige aroma's niet verloren en blijven de organoleptische eigenschappen van de oorspronkelijke wijn intact. De essentiële smaak en aroma's blijven behouden.

De assemblage, ten slotte, garandeert een goede structuur, een mooie harmonie en het evenwicht van het assortiment Vintense 0% Alc.

De Vintense-flessen worden ten slotte voorzien van etiketten en zijn zo klaar om hun mooiste kleuren te onthullen...

Onze cépages Onze fijne bubbels