
Aziatische visballetjes
Region : Azië
voor tien balletjes
Ook heerlijk als aperitiefje met chilisaus! Gaat perfect samen met een glas ijskoude Vintense Syrah !
- 1 teentje look
- 1 stuk verse gember van 2,5 cm
- 1/4 van een ui
- 1/4 van een rode paprika
- 250 g gekookte roze garnalen
- 400 g witte vis
- 1 ei
- 2/3 kop paneermeel
- 1 snuifje Spaanse peper
- Peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Hak de look, de gember, de ui en de paprika fijn met de keukenrobot.
- Voeg de garnalen, de vis, het ei, het paneermeel en de Spaanse peper toe.
- Kruid met peper en zout.
- Laat de keukenrobot draaien totdat er een bal ontstaat.
- Maak met de hand kleine balletjes.
- Plaats ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Bak ze op halve hoogte in de oven gedurende ongeveer 20 minuten (de balletjes moeten goudbruin zijn).
- Dien op met rijst, noedels en rauwkost.