
Courgette en Sauvignon
Courgette met munt. Koken met wijn zonder alcohol. Geniet ervan met je gasten.
Voor 4 personen
- 8 courgettes
- 8 nieuwe uien
- 1 teentje look
- 1 citroen
- 1 glas Vintense Sauvignon Blanc
- Koriander
- Enkele takjes tijm
- Olijfolie
- Peper en zout
- Muntblaadjes
- Was de courgettes en schil ze, maar laat er enkele repen schil aan. Snijd ze vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm.
- Snipper de uien.
- Pel het teentje look.
- Was de citroen en snijd hem in de lengte in schijfjes.
- Verhit de olijfolie in een kookpan.
- Voeg de groenten toe en fruit ze zachtjes gedurende 5 minuten.
- Voeg het glas Vintense Sauvignon Blanc, peper, zout, de koriander en de tijm toe.
- Laat ongeveer 30 minuten koken tot de courgettes gaar zijn. Ze moeten bij voorkeur mals, maar stevig zijn.
- Zet het vuur uit en laat afkoelen in het kookvocht.
- Leg de citroen op de afgekoelde salade.
- Strooi er de muntblaajdes over.
- Koud opdienen.
- Smakelijk!