
Argentijnse entrecote met Chimichurrisaus
Gerion: Argentina
Geniet ervan met een heerlijk glas Vintense Merlot!
- 1 bosje bladpeterselie
- 1/2 bosje verse oregano
- 3 à 4 geperste teentjes look
- 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepels rodewijnazijn
- 1 fijngehakte rode ui
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1/2 à 1 theelepel cayennepeper
- Olijfolie
- Zout
- Hak de vooraf gewassen en gedroogde peterselie en oregano fijn en doe ze in een kom.
- Voeg er de rest van de ingrediënten aan toe en meng.
- Leg de steaks op een schaal en doe er de Chimichurrisaus overheen. Dek af met vershoudfolie en plaats minstens 30 minuten in de koelkast.
- Wanneer u gaat eten: Rooster het vlees op de BBQ (ongeveer 2 à 3 minuten aan elke kant). Pas de gaarperiode aan afhankelijk van de dikte van het vlees en uw voorkeur.
- Gebakken aardappelen en een tomatenslaatje gaan heerlijk samen met deze entrecotes.