
Groene curry met kip
Region : Asia
Dien op met gehakte basilicum en Thaise rijst. Ontkurk uw fles Vintense Chardonnay en geniet!
- 1 bosje Thaise basilicum
- 5 kaffirblaadjes
- 3 stukken kippenborst
- 3 eetlepels vissaus
- 1 courgette
- 1 paprika
- Peultjes
- 2 eetlepels suiker of cassonade
- 4 eetlepels plantaardige olie (zonnebloem of arachide)
- 2 theelepels groene currypasta
- 250 ml kokosmelk
- Snijd de kip in blokjes.
- Snijd de courgette en de paprika in fijne reepjes.
- Verwarm de olie met de currypasta en de suiker in een wok of grote pan. Laat 2 à 3 minuten oplossen op een middelhoog vuur.
- Voeg de kip toe en laat de blokjes 3 à 4 minuten braden.
- Voeg de groenten toe en laat nog 3 minuten bakken.
- Voeg de kokosmelk, de kaffirblaadjes en de vissaus toe.
- Dek af en laat een tiental minuten stoven totdat de kip gaar is.