Kip Cacciatore

Region : Italy

  • 0/5
  • 0 ratings
0 ratingsX
Very bad! Bad Hmmm Oke Good!
0% 0% 0% 0% 0%

Dien heet op met polenta of aardappelpuree. Geniet met volle teugen, en een lekker glas Vintense Merlot!

  • 1 kip
  •  1 geperst teentje look
  • 2 grote wortels
  •  1 ui
  •  10 cl vergine olijfolie
  •  400 g gepelde tomaten
  •  3 stronken selderij
  •  1 glas Vintense Merlot
  •  Bladpeterselie
  •  1 twijgje rozemarijn
  •  Tijm
  •  Laurier
  •  Zwarte peper en zout
  1. Snijd de kip in stukken zonder de huid te verwijderen (voor meer smaak). 2.           Verwarm de olie in een gietijzeren pot.
  2. Laat de stukken kip aan beide zijden ongeveer 10 minuten braden, totdat ze goudbruin zijn.
  3. Voeg er de fijngehakte ui en de look aan toe en dek 5 minuten af.
  4. Snijd ondertussen de groenten in kleine stukjes.
  5. Voeg de fijngehakte groenten toe, samen met een snuifje zout, de peper, de rozemarijn, de tijm en enkele laurierblaadjes.
  6. Giet de rode wijn over de kip en laat de vloeistof verdampen.
  7. Voeg vervolgens de tomaten toe, plaats het deksel op de pot en laat nog minstens 30 minuten braden op een matig vuurtje.
  8. Voeg af en toe wat warm water of bouillon toe om te vermijden dat de bereiding te droog wordt.
  9. Voeg voor het opdienen een handjevol gehakte peterselie toe

5 tips voor perfecte alcoholvrije cocktails

Wil je op de hoogte gehouden worden van de volgende wedstrijden? Maak dan deel van onze Vintense gemeenschap en ontdek ook in exclusiviteit onze alholvrije recepten, andere tricks en nieuwtjes.