
Kip Cacciatore
Region : Italy
Dien heet op met polenta of aardappelpuree. Geniet met volle teugen, en een lekker glas Vintense Merlot!
- 1 kip
- 1 geperst teentje look
- 2 grote wortels
- 1 ui
- 10 cl vergine olijfolie
- 400 g gepelde tomaten
- 3 stronken selderij
- 1 glas Vintense Merlot
- Bladpeterselie
- 1 twijgje rozemarijn
- Tijm
- Laurier
- Zwarte peper en zout
- Snijd de kip in stukken zonder de huid te verwijderen (voor meer smaak). 2. Verwarm de olie in een gietijzeren pot.
- Laat de stukken kip aan beide zijden ongeveer 10 minuten braden, totdat ze goudbruin zijn.
- Voeg er de fijngehakte ui en de look aan toe en dek 5 minuten af.
- Snijd ondertussen de groenten in kleine stukjes.
- Voeg de fijngehakte groenten toe, samen met een snuifje zout, de peper, de rozemarijn, de tijm en enkele laurierblaadjes.
- Giet de rode wijn over de kip en laat de vloeistof verdampen.
- Voeg vervolgens de tomaten toe, plaats het deksel op de pot en laat nog minstens 30 minuten braden op een matig vuurtje.
- Voeg af en toe wat warm water of bouillon toe om te vermijden dat de bereiding te droog wordt.
- Voeg voor het opdienen een handjevol gehakte peterselie toe