Taboulé met kerstomaatjes en scampi’s

Region : Nabije Oosten

  • 0/5
  • 0 ratings
0 ratingsX
Very bad! Bad Hmmm Oke Good!
0% 0% 0% 0% 0%

Dien koel op, met een goed glas Vintense Syrah! Smakelijk!

  • 250 g couscous
  •  50 cl water
  •  18 cl olijfolie
  •  4 cl ciderazijn
  •  1 eetlepel mosterd
  • 1 snuifje komijnpoeder
  •  1 geplet teentje look
  •  Peper en zout van de molen
  •  1 zeer fijn gesneden paprika
  •  250 g kerstomaten
  •  500 g voorgekookte gepelde scampi’s
  •  250 g zeer fijn gesneden tomaat ·
  • Gehakte verse peterselie
  •  Muntblaadjes
  •  Koriander
  1. Doe het water in een pot en breng aan de kook.
  2. Doe de couscous in een kom, giet er het kokend water over, dek af en laat 5 minuten rusten zodat de couscous kan opzwellen. Roer er vervolgens meteen door met een vork om luchtiger te maken. Zet opzij en laat afkoelen.
  3. Klop de olijfolie, de ciderazijn, de mosterd, de look, het zout en de peper samen in een kom. Zet opzij.
  4. Voeg er de afgekoelde couscous, de scampi’s, de paprika, de in tweeën gesneden kerstomaten en de gehakte verse kruiden aan toe.
  5. Giet er de vinaigrette over.
  6. Plaats minstens twee uur lang in de koelkast alvorens op te dienen.

5 tips voor perfecte alcoholvrije cocktails

Wil je op de hoogte gehouden worden van de volgende wedstrijden? Maak dan deel van onze Vintense gemeenschap en ontdek ook in exclusiviteit onze alholvrije recepten, andere tricks en nieuwtjes.