
Taboulé met kerstomaatjes en scampi’s
Region : Nabije Oosten
Dien koel op, met een goed glas Vintense Syrah! Smakelijk!
- 250 g couscous
- 50 cl water
- 18 cl olijfolie
- 4 cl ciderazijn
- 1 eetlepel mosterd
- 1 snuifje komijnpoeder
- 1 geplet teentje look
- Peper en zout van de molen
- 1 zeer fijn gesneden paprika
- 250 g kerstomaten
- 500 g voorgekookte gepelde scampi’s
- 250 g zeer fijn gesneden tomaat ·
- Gehakte verse peterselie
- Muntblaadjes
- Koriander
- Doe het water in een pot en breng aan de kook.
- Doe de couscous in een kom, giet er het kokend water over, dek af en laat 5 minuten rusten zodat de couscous kan opzwellen. Roer er vervolgens meteen door met een vork om luchtiger te maken. Zet opzij en laat afkoelen.
- Klop de olijfolie, de ciderazijn, de mosterd, de look, het zout en de peper samen in een kom. Zet opzij.
- Voeg er de afgekoelde couscous, de scampi’s, de paprika, de in tweeën gesneden kerstomaten en de gehakte verse kruiden aan toe.
- Giet er de vinaigrette over.
- Plaats minstens twee uur lang in de koelkast alvorens op te dienen.